Vardag och lyx på en och samma gång

Till vardags är det lätt hänt att slinka förbi den lokala pizzerian för att köpa med mat hem. Men, om man vill lyxa till det, så ska man baka sin egen pizza! Fördelen då är ju att man kan lägga på exakt vad man vill ha på den! Ett sätt att verkligen göra det lyxigt, det är att köpa hem löjrom från Sydfisk. Sedan göra en fantastiskt löjromspizza! 

Löjromspizza

Du som vill testa på att göra denna pizza, du ska få ett riktigt bra recept:

Ingredienser

Pizza
400 g Pizzadeg - Surdeg
1 dl Creme Fraiche Naturell
75 g Parmesanost
Topping
1 st Rödlök
1 st krukor Gräslök - färsk
1 dl Creme Fraiche Naturell
80 g Löjrom
1 st Citron - Eko
1 krm Svartpeppar
1 krm Flingsalt

Tillagning

1. Värm ugnen till 225 grader.

2. Pizza: Kavla ut pizzadegen till önskad form. Lägg degen på en bakplåtsklädd plåt.

3. Bred på creme fraiche och toppa med riven parmesanost. Grädda i ugn i ca 10-15 min.

4. Topping: Skala och finhacka rödlök. Finhacka gräslök.

5. Ta ut pizzan och strö över rödlök och gräslök. Toppa med klickar av creme fraiche och löjrom. Riv lite citronskal över pizzan och strö över svartpeppar från kvarn och lite flingsalt. Skär pizzan i bitar och servera

Det går så klart bra att även göra din egen pizzadeg, det finns många bra recept på nätet. Men snabbast är det ju att köpa färdig.

22 Sep 2021

 

Politik som berör oss

Kommunpolitik intresserar många för det är trots allt mest i vår egen kommun som vi rör oss och det som bestäms där är det som berör oss. De kommunala politikerna röstas fram i kommunalvalet och i många kommuner ser uppsättningen mycket annorlunda ut från hur det ser ut på statlig nivå. Vissa kommuner har tydligt högerdriven politik medan andra har tydligt vänstervriden och det påverkar såklart samhället på många sätt.

Politik på lokal nivå

På den här bloggen talar vi politik, i första hand kommunal politik, men utan någon specifik vinkel. Vi talar om vad som är bra och vad som är dåligt för stora och små samhällen, samt vad som kan väntas i framtiden. Vi diskuterar skola, omsorg, rättsväsende och invandring - alla heta ämnen inom politiken i dag. Vilka frågor enar oss? Och vilka frågor splittrar oss? Finns det en gyllene medelväg?