Hitta rätt elavtal

Elpriserna, de stiger allt mer och mer och det förväntas bli allt dyrare ju närmare vintern vi kommer. Det kan vara läge att se om du kan hitta elavtal med rabatt. För det kan göra det hela mycket billigare för din del. Just att jämföra olika elbolag och avtal kan vara av största vikt. Särskilt om det är så att ditt avtal är på väg att ta slut.

Sedan finns det även annat du bör tänka på, med förbrukning av el. För även om du hittar ett bra elavtal rabatt, så kan det vara idé att minska på elen du gör åt. 

Så sparar du el

Du kan minska energiförbrukningen med 5% om du sänker temperaturen hemma med bara en grad (under vintern), Du kan bland annat se till att sänka värmen i de rum du sällan använder så som hallen, eller att ha en lägre temperatur i sovrummet, för det är bra för sömnen.

Ett annat bra sätt, det är att se till att täta dragiga fönster och ytterdörrar med tätningslister. Du kan då  minska mängden kall luft som kommer in i hemmet.

Undvik att täcka över dina elementen med möbler eller stora gardiner. Luften i rummen behöver cirkulera för att på bästa sätt kunna värma upp ditt hem.

Om du ska resa bort behöver du inte ha så varmt hemma. Dra ner värmen på elementen, och stäng av handdukstork och golvvärme om du har det.

19 Aug 2022

 

Politik som berör oss

Kommunpolitik intresserar många för det är trots allt mest i vår egen kommun som vi rör oss och det som bestäms där är det som berör oss. De kommunala politikerna röstas fram i kommunalvalet och i många kommuner ser uppsättningen mycket annorlunda ut från hur det ser ut på statlig nivå. Vissa kommuner har tydligt högerdriven politik medan andra har tydligt vänstervriden och det påverkar såklart samhället på många sätt.

Politik på lokal nivå

På den här bloggen talar vi politik, i första hand kommunal politik, men utan någon specifik vinkel. Vi talar om vad som är bra och vad som är dåligt för stora och små samhällen, samt vad som kan väntas i framtiden. Vi diskuterar skola, omsorg, rättsväsende och invandring - alla heta ämnen inom politiken i dag. Vilka frågor enar oss? Och vilka frågor splittrar oss? Finns det en gyllene medelväg?