Får du tillräckligt med frisk luft?

Allt för många av oss, vi håller till inomhus, både på jobbet och hemma. Det gäller både barn och vuxna. Tyvärr! Skolbarn har förvisso kanske mer utetid, genom skolan. Har du själv barn, då tipsar vi gärna om att ta med dem till en så kallad naturlekplats. Det är ett sätt att komma nära naturen samt vara ute lite mer.

Det är viktigt med utomhustid för både vuxna och barn. Inte bara att man är det på väg till jobbet eller skolan. Inför skärmfri tid både för dig och för barnen. Ett annat sätt att få mer frisk luft, det är att skaffa dig en hund, som du måste gå ut med, i ur och skur, året om!

Tillbringa mer tid ute

Du som har barn, dra med dig dem ut och hitta på en massa skoj saker. Olika årstider har alla sin olika charm. Sommaren är så klart bra då ni kan bada och njuta av det sköna vädet. Men det finns fördelar med de andra årstiderna med. Hösten kan ju vara riktigt vacker och vintertid så är det oftast snö som gör att ni kan åka pulka, skidor med mera.

Är du utan barn, se ändå till att du själv kommer ut lite mer. Du kan börja med en liten extra promenad ute varje dag, eller varför inte testa att gymma på ett så kallat ute gym? Ge dig ut i friska luften!

14 Oct 2022

 

Politik som berör oss

Kommunpolitik intresserar många för det är trots allt mest i vår egen kommun som vi rör oss och det som bestäms där är det som berör oss. De kommunala politikerna röstas fram i kommunalvalet och i många kommuner ser uppsättningen mycket annorlunda ut från hur det ser ut på statlig nivå. Vissa kommuner har tydligt högerdriven politik medan andra har tydligt vänstervriden och det påverkar såklart samhället på många sätt.

Politik på lokal nivå

På den här bloggen talar vi politik, i första hand kommunal politik, men utan någon specifik vinkel. Vi talar om vad som är bra och vad som är dåligt för stora och små samhällen, samt vad som kan väntas i framtiden. Vi diskuterar skola, omsorg, rättsväsende och invandring - alla heta ämnen inom politiken i dag. Vilka frågor enar oss? Och vilka frågor splittrar oss? Finns det en gyllene medelväg?