Valet 2018 kryper nära

Nu är det bara några veckor kvar till valet och vart man än går snackas det politik. Förvirringen kring vad man bör rösta på är större än någonsin, många upplever att de känner sig vilsna? Vilka är egentligen de viktigaste frågorna? Miljön - efter de fruktansvärda skogsbränderna? Invandringen - efter hur vi sett att vi inte riktigt har kontroll över hur många och vilka vi släpper in och hur vi tar hand om dem? Eller jämställdehten - i svallvågorna efter #metoo? Vården är också ett mycket hett ämne, liksom skolan och bostadssituationen. Vem som än vinner valet i år har mycket att ta itu med, och ett folk med (kanske för) höga förväntningar.

17 Aug 2018

 

Politik som berör oss

Kommunpolitik intresserar många för det är trots allt mest i vår egen kommun som vi rör oss och det som bestäms där är det som berör oss. De kommunala politikerna röstas fram i kommunalvalet och i många kommuner ser uppsättningen mycket annorlunda ut från hur det ser ut på statlig nivå. Vissa kommuner har tydligt högerdriven politik medan andra har tydligt vänstervriden och det påverkar såklart samhället på många sätt.

Politik på lokal nivå

På den här bloggen talar vi politik, i första hand kommunal politik, men utan någon specifik vinkel. Vi talar om vad som är bra och vad som är dåligt för stora och små samhällen, samt vad som kan väntas i framtiden. Vi diskuterar skola, omsorg, rättsväsende och invandring - alla heta ämnen inom politiken i dag. Vilka frågor enar oss? Och vilka frågor splittrar oss? Finns det en gyllene medelväg?