Satsa på bra solskydd för kontoret

För att kunna trivas på kontoret så gäller det ha en god arbetsmiljö. Bland annat genom att ha en bra ergonomi, estetik och akustik samt en bra social miljö. Där till är det bra att även ha ett bra solskydd. För att få solblänk i skärmen eller ett hett kontorsrum, det är inte så trevligt. Läs mer här om olika solskydd. 

Din arbetsplats bör vara så att du kan få ett ljus som flödar in, men även ha ett bra solskydd i form av markiser eller persienner så att du själv kan styra flödet av ljuset. 

Skaffa bra skydd mot solen

Idag finns det många varianter av solskydd att välja på. Det är bra att fundera på vad som passar de fönster du har på ditt kontor. Se även över resterande lokaler på hela kontoret, det kan vara bra att satsa på att ha samma i alla rum. 

Ofta kan det vara bra att få in mycket naturligt ljus från fönster. Men om det är så att du inte ser datorskärmen eller att det blir allt för varmt är det så klart ett måste att ha ett bra solskydd. 

Samma sak om ni har ett konferensrum eller mötesrum där det behöver göras mörkt för att kunna titta på en projektor till exempel. På sådana platser kan det vara smart med motordrivna alternativ. 

Det finns även smarta solskydd i mitten av fönstret, som gör att det kommer in bra med ljus, men att det inte blir blänk i skärmen. 

25 Mar 2021

 

Politik som berör oss

Kommunpolitik intresserar många för det är trots allt mest i vår egen kommun som vi rör oss och det som bestäms där är det som berör oss. De kommunala politikerna röstas fram i kommunalvalet och i många kommuner ser uppsättningen mycket annorlunda ut från hur det ser ut på statlig nivå. Vissa kommuner har tydligt högerdriven politik medan andra har tydligt vänstervriden och det påverkar såklart samhället på många sätt.

Politik på lokal nivå

På den här bloggen talar vi politik, i första hand kommunal politik, men utan någon specifik vinkel. Vi talar om vad som är bra och vad som är dåligt för stora och små samhällen, samt vad som kan väntas i framtiden. Vi diskuterar skola, omsorg, rättsväsende och invandring - alla heta ämnen inom politiken i dag. Vilka frågor enar oss? Och vilka frågor splittrar oss? Finns det en gyllene medelväg?