Presidentvalet i USA 2020

I år är det dags att välja president i USA igen. 3 November 2020 är den dagen som det avgörs. Donald Trump har meddelat att han vill bli omvald. Bland de demokratiska kandidaterna är den före detta vice presidenten Joe Biden en av de populäraste, Vermontsenatorn Bernie Sanders, 77, som förlorade primärvalet mot Hillary Clinton kandiderar också. Sedan har det även funnits andra populära kandidater, men flera av dem har valt att hoppa av. 

 

2 Mar 2020

 

Politik som berör oss

Kommunpolitik intresserar många för det är trots allt mest i vår egen kommun som vi rör oss och det som bestäms där är det som berör oss. De kommunala politikerna röstas fram i kommunalvalet och i många kommuner ser uppsättningen mycket annorlunda ut från hur det ser ut på statlig nivå. Vissa kommuner har tydligt högerdriven politik medan andra har tydligt vänstervriden och det påverkar såklart samhället på många sätt.

Politik på lokal nivå

På den här bloggen talar vi politik, i första hand kommunal politik, men utan någon specifik vinkel. Vi talar om vad som är bra och vad som är dåligt för stora och små samhällen, samt vad som kan väntas i framtiden. Vi diskuterar skola, omsorg, rättsväsende och invandring - alla heta ämnen inom politiken i dag. Vilka frågor enar oss? Och vilka frågor splittrar oss? Finns det en gyllene medelväg?