När det är dags att flytta

Efter årets val är det många politiker som kommer att flytta till Stockholm. Jag är inte en av dem, men flytta det ska jag ändå. Planen är att sälja huset då det blivit lite för stort för oss och istället antingen hyra en lägenhet, köpa ett mindre hus eller en bostadsrätt. Vilket av de tre det blir vet vi inte riktigt ännu men det är ändå dags att sälja mitt hus och försöka få ut så mycket pengar som möjligt. Vi har bott här nu i nästan 20 år och varit väldigt nöjda men när barnen flyttat ut så känns det onödigt för oss att bo kvar. Det finns ju så mycket roligare saker att göra än att städa rum som aldrig används om man säger så. 

Om det blir pengar över

Då vårt hus är ganska stort och ligger i ett ganska attraktivt område så räknar vi med att det kommer att bli en hel del pengar över. Efter att mäklaren fått sitt, och vi fått köpt en ny bostad, så tänker vi dela upp pengarna så att barnen får en liten summa. Sen ska vi resa utomlands jag och min äkta hälft. Vi har pratat om att besöka Florida, det är en plats som lockar oss båda och eftersom ingen av oss någonsin varit där så känns det rätt. Fast det är klart, blir det en väldigt liten summa pengar över så får vi väl ta en helgtripp till London istället. Vi får helt enkelt se hur det blir. 

24 Oct 2018

 

Politik som berör oss

Kommunpolitik intresserar många för det är trots allt mest i vår egen kommun som vi rör oss och det som bestäms där är det som berör oss. De kommunala politikerna röstas fram i kommunalvalet och i många kommuner ser uppsättningen mycket annorlunda ut från hur det ser ut på statlig nivå. Vissa kommuner har tydligt högerdriven politik medan andra har tydligt vänstervriden och det påverkar såklart samhället på många sätt.

Politik på lokal nivå

På den här bloggen talar vi politik, i första hand kommunal politik, men utan någon specifik vinkel. Vi talar om vad som är bra och vad som är dåligt för stora och små samhällen, samt vad som kan väntas i framtiden. Vi diskuterar skola, omsorg, rättsväsende och invandring - alla heta ämnen inom politiken i dag. Vilka frågor enar oss? Och vilka frågor splittrar oss? Finns det en gyllene medelväg?