Myndigheter och politiker är till för dig

Det finns olika tider på året som vissa myndigheter har stora pucklar och det är svårt att nå dem. En av de allra största sådana flaskhalsar är tiden kring deklarationen och skatteverket kontakt är ett av de absolut vanligaste sökorden på nätet under den perioden. Det kan bli långa telefonköer och man får helt enkelt vara beredd på det om man inte kan nöja sig med svar via mejl eller via deras FAQ som ger svar på det mesta. 

Acceptera aldrig ett dåligt bemötande

Denna stress, som även andra myndigheter drabbas av vid olika tillfällen, gör att de som jobbar där kan bli väldigt trötta. Det är ingen ursäkt för att bemöta dig på ett dåligt sätt. Du som medborgare har rätt att kräva ett respektfullt bemötande både från politiker och tjänstemän. Vi finns ju här för er skull och det är vårt jobb att serva er med det ni behöver för att ni ska känna er trygga. 

Det händer att vi får reda på att våra medborgare känner sig åsidosatta eller till och med kränkta. Det är aldrig OK och för att komma tillrätta med sånt måste du som blivit utsatt våga säga ifrån. Först direkt till den som det gäller och sedan till den personens chef, eller till den avdelning på myndigheten det gäller. 

Som tur är så är det ändå ovanligt och skatteverket kontakt och support är oftast mycket hjälpsamma och trevliga. Men man får inte glömma att även den snällaste person kan bli en arg björn när stressen sätter klorna i hen! 

30 Oct 2021

 

Politik som berör oss

Kommunpolitik intresserar många för det är trots allt mest i vår egen kommun som vi rör oss och det som bestäms där är det som berör oss. De kommunala politikerna röstas fram i kommunalvalet och i många kommuner ser uppsättningen mycket annorlunda ut från hur det ser ut på statlig nivå. Vissa kommuner har tydligt högerdriven politik medan andra har tydligt vänstervriden och det påverkar såklart samhället på många sätt.

Politik på lokal nivå

På den här bloggen talar vi politik, i första hand kommunal politik, men utan någon specifik vinkel. Vi talar om vad som är bra och vad som är dåligt för stora och små samhällen, samt vad som kan väntas i framtiden. Vi diskuterar skola, omsorg, rättsväsende och invandring - alla heta ämnen inom politiken i dag. Vilka frågor enar oss? Och vilka frågor splittrar oss? Finns det en gyllene medelväg?