Hösten ger en tid att njuta av det goda i livet

Även om det ännu bara är slutet av augusti, så närmar sig hösten med stormsteg. Självklart är det bra att först njuta klart av sommaren. Den har ju varit lite si så där med vädret. Ena stunden har det varit regn och åter regn, för att växla om och ge oss 30-35 grader varmt!

Fördelen med hösten tycker jag är det lugna tempot. Allt går in i vardaglig rutin och man kan passa på att ta tag i saker och ting. 

Att ta promenader i skog och mark under hösten är inte fel som ett exempel, leta svamp och ta med hem och laga till. 

18 Aug 2020

 

Politik som berör oss

Kommunpolitik intresserar många för det är trots allt mest i vår egen kommun som vi rör oss och det som bestäms där är det som berör oss. De kommunala politikerna röstas fram i kommunalvalet och i många kommuner ser uppsättningen mycket annorlunda ut från hur det ser ut på statlig nivå. Vissa kommuner har tydligt högerdriven politik medan andra har tydligt vänstervriden och det påverkar såklart samhället på många sätt.

Politik på lokal nivå

På den här bloggen talar vi politik, i första hand kommunal politik, men utan någon specifik vinkel. Vi talar om vad som är bra och vad som är dåligt för stora och små samhällen, samt vad som kan väntas i framtiden. Vi diskuterar skola, omsorg, rättsväsende och invandring - alla heta ämnen inom politiken i dag. Vilka frågor enar oss? Och vilka frågor splittrar oss? Finns det en gyllene medelväg?