Flytta till ny bostad

Att flytta till en ny bostad, det är ofta riktigt skoj, men samtidigt kan det vara extremt jobbigt. Kanske du har sjukt mycket prylar, möbler och andra saker? Det kan då underlätta att anlita flytthjälp från flyttfirma Uppsala. Fördelen med en flyttfirma är att de är proffs och gör det snabbt och lätt. Du kan låta dem packa, bära och transportera, eller bara göra delar av det. Om du föredrar att göra din flytt på egen hand, se då till att hyra lastbil eller en kärra. Samt att du drar ihop ett gäng med vänner som kan hjälpa dig bära alla dina saker så klart.

Packa på bra sätt

Oavsett om du anlitar en flyttfirma i Eskilstuna eller ska bära själv, se till att kartongerna inte är för fulla eller för tunga. Att packa dem med bara böcker är döden för vilken rygg som helst. Sedan när du packar, så är ett smart tips att du skriver på vad du har lagt i dem. Du kan även skriva vilket rum de ska till i nya bostaden. Då kan de ställas där direkt och det gör det lättare att packa upp.

Andra saker att tänka på

När du ska flytta så får du inte heller glömma att göra en adressändring, samt säga till försäkringsbolaget för din hemförsäkring. Se även över abonnemang för el, tele, bredband och tv om du ska flytta med dem eller säga upp och teckna nytt. Sedan, det sista, efter flytten, gör en bra flyttstädning i gamla bostaden!

27 May 2020

 

Politik som berör oss

Kommunpolitik intresserar många för det är trots allt mest i vår egen kommun som vi rör oss och det som bestäms där är det som berör oss. De kommunala politikerna röstas fram i kommunalvalet och i många kommuner ser uppsättningen mycket annorlunda ut från hur det ser ut på statlig nivå. Vissa kommuner har tydligt högerdriven politik medan andra har tydligt vänstervriden och det påverkar såklart samhället på många sätt.

Politik på lokal nivå

På den här bloggen talar vi politik, i första hand kommunal politik, men utan någon specifik vinkel. Vi talar om vad som är bra och vad som är dåligt för stora och små samhällen, samt vad som kan väntas i framtiden. Vi diskuterar skola, omsorg, rättsväsende och invandring - alla heta ämnen inom politiken i dag. Vilka frågor enar oss? Och vilka frågor splittrar oss? Finns det en gyllene medelväg?