För få kommunpolitiker

Att arbeta som politiker på kommunal nivå innebär helhjärtat engagemang och benhård övertygelse, för man får väldigt mycket människor emot sig och man måste vara redo att stå upp för sina åsikter och uttalanden i stort sett dygnet runt. Detta gör att färre än någonsin vill engagera sig på kommunal nivå. Många kommuner skanar helt partirepresentanter, vilket förstås är ett stort problem under ett valår.

10 Dec 2019

 

Politik som berör oss

Kommunpolitik intresserar många för det är trots allt mest i vår egen kommun som vi rör oss och det som bestäms där är det som berör oss. De kommunala politikerna röstas fram i kommunalvalet och i många kommuner ser uppsättningen mycket annorlunda ut från hur det ser ut på statlig nivå. Vissa kommuner har tydligt högerdriven politik medan andra har tydligt vänstervriden och det påverkar såklart samhället på många sätt.

Politik på lokal nivå

På den här bloggen talar vi politik, i första hand kommunal politik, men utan någon specifik vinkel. Vi talar om vad som är bra och vad som är dåligt för stora och små samhällen, samt vad som kan väntas i framtiden. Vi diskuterar skola, omsorg, rättsväsende och invandring - alla heta ämnen inom politiken i dag. Vilka frågor enar oss? Och vilka frågor splittrar oss? Finns det en gyllene medelväg?