Byta fönster?

Funderar du på om det är dags att byta fönster i ditt hus eller kanske i sommarstugan? Gamla fönster är ofta energitjuvar och det kan läcka ut en hel värme via dem. Det kan vara bra att byta dem mot nya fönster, sådana kan du hitta hos bra fönstertillverkare, läs mer här. För att avgöra om det kan vara dags för dig att byta fönster, kolla de du har, undersök dem både ute och inne. Det brukar märkas av rätt tydligt när det är dags att byta ut dem.

Är det dyrt att byta fönster?

Fönster i sig kan så klart kosta en del och det gäller ju även monteringen av dem. Dock kan du se det som en väl värd investering. Särskilt om de du har läcker ut värme, för det kan bli dyrare för dig i längden att ha det så. Fundera på vad det är för nya fönster du vill ha. De kommer idag ofta med lika egenskaper. Ska du ha pvc fönster, eller träfönster? Sedan finns det ju även underhållsfria, energisnåla, designerfönster samt en massa mer varianter.

För att hålla nere kostnaden kan du så klart byta fönstren på egen hand, men då är det bra om du är händig nog att klara av det, så att det blir gjort på rätt sätt. Det bästa alternativet är att välja en fönstertillverkare där montering av fönster ingår då du köper fönster av dem.

11 Jun 2021

 

Politik som berör oss

Kommunpolitik intresserar många för det är trots allt mest i vår egen kommun som vi rör oss och det som bestäms där är det som berör oss. De kommunala politikerna röstas fram i kommunalvalet och i många kommuner ser uppsättningen mycket annorlunda ut från hur det ser ut på statlig nivå. Vissa kommuner har tydligt högerdriven politik medan andra har tydligt vänstervriden och det påverkar såklart samhället på många sätt.

Politik på lokal nivå

På den här bloggen talar vi politik, i första hand kommunal politik, men utan någon specifik vinkel. Vi talar om vad som är bra och vad som är dåligt för stora och små samhällen, samt vad som kan väntas i framtiden. Vi diskuterar skola, omsorg, rättsväsende och invandring - alla heta ämnen inom politiken i dag. Vilka frågor enar oss? Och vilka frågor splittrar oss? Finns det en gyllene medelväg?