Är det dags att byta yrke?

Känner du att du inte trivs så bra där du jobbar idag? Det går ju att testa annat. Dels kan du testa att gigga med GigStep, dels kan du sätta dig i skolbänken igen! Det är nästan aldrig för sent att börja om. Nu beror det kanske på din ålder, är den allt för hög så kanske det inte är värt att plugga. Men det är något du kan göra en bra bit upp ändå i åldern. Det finns olika sätt att plugga på. Det är allt från YH till Komvux till högskola och universitet. Fundera på vad det är du vill göra istället för det du gör nu.

Vad vill du jobba med?

Är det så att du helt vill byta inriktning mot det du gör idag, eller är det att du vill öka kunskaperna i det du redan gör? Många arbetsgivare kan ge dig chans att utbilda dig vidare och det inom ditt yrke eller bransch.

Om du helt vill byta, så går det ju bra det med. Det går även satsa på att bli egen så att säga. Det genom att starta eget företag, eller satsa på att frilansa. Ett annat sätt att jobba lite friare är just via GigStep. 

Fundera helt enkelt på vad det är du känner att du vill göra för resten av ditt yrkesverksamma liv och ta sedan reda på hur du på bästa sätt kan nå just dit, vilka vägar du måste gå.

9 Jul 2021

 

Politik som berör oss

Kommunpolitik intresserar många för det är trots allt mest i vår egen kommun som vi rör oss och det som bestäms där är det som berör oss. De kommunala politikerna röstas fram i kommunalvalet och i många kommuner ser uppsättningen mycket annorlunda ut från hur det ser ut på statlig nivå. Vissa kommuner har tydligt högerdriven politik medan andra har tydligt vänstervriden och det påverkar såklart samhället på många sätt.

Politik på lokal nivå

På den här bloggen talar vi politik, i första hand kommunal politik, men utan någon specifik vinkel. Vi talar om vad som är bra och vad som är dåligt för stora och små samhällen, samt vad som kan väntas i framtiden. Vi diskuterar skola, omsorg, rättsväsende och invandring - alla heta ämnen inom politiken i dag. Vilka frågor enar oss? Och vilka frågor splittrar oss? Finns det en gyllene medelväg?